Starački dom - Beograd "Senior Plus"

Senior Plus je Ustanova socijalne zaštite koja se nalazi na tri lokacije u gradu. Ono što nas izdvaja od ostalih jeste ukazano poverenje naših korisnika i njihovih porodica. Naš stručni tim čine socijalni radnici, lekari, medicinske sestre, glavne sestre, negovateljice, fizioterapeuti, kao i ostalo pomoćno osoblje. Multidisciplinarni pristup usmeren na potrebe svakog pojedinca u našim domovima, jeste srž našeg profesionalnog odnosa.

Energija kojom zrači ceo tim doma za stare “Senior plus“ je pozitivna I osetićete je pri samom ulasku u dom. Naš glavni zadatak jeste da Vašim starim najmilijima omogućimo prijatne dane starosti, neophodnu pažnju, emotivnu podršku. Pored toga, Dom za smeštaj starih i nepokretnih Senior Plus adekvatnim pristupom, zalaže se da se novi korisnici što lakše adaptiraju na novu sredinu i nova lica u našoj Ustanovi.

Na osnovu dugogodišnjeg iskustva u radu sa ovom kategorijom korisnika tim Senior Plusa pruža podršku i pomoć i članovima njihovih porodica. Socijalni radnici Ustanove socijalne zaštite Senior Plusa odgovoriće na sve Vaše dileme i pitanja u vezi samog toka bolesti.

Inovacije u svetu medicine zasnovane na dokazima pratimo I primenjujemo u svakodnevnom radu. Pored svakodnevne brige i nege, trudimo se da dani naših korisnika budu ispunjeni raznovrsnim aktivnostima i razonodom. Društveni život korisnika u našem domu Senior plus, osmišljen je od strane socijalnog radnika i radnog terapeuta koji brinu o kvalitetno utrošenom vremenu Vaših najmilijih. Naš zadatak je da svim korisnicima omogućimo trenutke u prijatnom okruženju i kvalitetan život.

Osobe kojima zdravstveno stanje dozvoljava, povremeno uključujemo u različite manifestacije i kulturna zbivanja grada Beograda.

Radno okupaciona terapija sprovodi se kroz razne tematske i kreativne radionice . Stručni radnici Senior Plusa, rade na očuvanju koordinacije i automatizacije pokreta, povećanju koncentracije i pažnje kao i očuvanju njihovog psihofizičkog zdravlja. Posebna pažnja je usmerena na korisnike obolele od demencije i Alchajmerove bolesti.

senior

Proslave rođenadana, značajnih kalendarskih datuma, praznika, priredbe samo su neka od dešavanja u domu koja pozitivno utiču na dobro raspoloženje. U saradnji sa porodicom organizujemo obeleževanje krsne slave korisnika.

L ekovita može biti I topla reč ako je iskrena, a naša velika porodica korisnika koja nam već deceniju poverava brigu o svom zdravlju I nezi o tome može posvedočiti. Preporuka je danas osnova našeg poslovanja.

U cilju očuvanja i poboljšanja pokretljivosti korisnika Senior Plus pruža se usluge fizikalne terapije i rehabilitacije. Adekvatnim timskim pristupom naš stručni tim omogućiće korisnicima sa paraplegijama adekvatan tretman i oporavak u obimu koji njihovo zdravstveno stanje dozvoljava.

Senior Plus na sve tri lokacije je potpuno opremljena i prilagodjena nemoćnim, starim, pokretnim, nepokretnim i teže pokretnim osobama. Smeštaj se realizuje u skladu za zdravstvenim stanjem korisnika (nezavisna, polu-zavisna i zavisna kategorija).

Starački dom - Beograd "Senior Plus"

066/ 88 321 88

Dom za stare SENIOR PLUS poseduje dozvolu za rad od strane Ministarstva rada, zaposljavanja, socijalna i boracka pitanja

Nova godina u domu „ Senior Plus“

Dom za smeštaj starih lica „ Senior Plus“, 30.12.2018.godine posetili su i mališani koji su tom prilikom podelili našim korisnicima mali znak pažnje uoči novogodišnjih praznika. Mališani su proveli ugodno popodne družeći se sa našim korisnicima u Domu za smeštaj penzionera i drugih starih lica „Senior Plus“.    

“Novogodišnje radosti” sa učenicima Medicinske škole iz Užica

U okviru programa koji se odvija pod sloganom “Novogodišnje radosti”, Tim za kulturu i javnu delatnost Medicinske škole iz Užica, 24.decembra 2018. godine, posetili su Dom za smeštaj starih lica i penzionera “Senior Plus”. U domu za stare “ Senior Plus” priređen je umetnički program članova Dramskog studija . Učenici su kazivali stihove i odlomke Zaka Prevera, Jovana Dučića, Ive Andrića… U staračkom domu “ Senior Plus ”čula se pesma, čitale su se price… Najlepše je bilo posle programa u zajedničkom druženju , razgovoru, pevanju… Napravljene su i fotografije za uspomenu. Korisnici su od dragih prijatelja na poklon dobili voće i slatkiše, nekoliko brojeva školskog lista “ Zdravac ” i školsku monografiju. Učenici Medicinske škole iz Užica podelili su sa nama da podele utiske , da su dobili nezaboravne trenutke , tople zagrljaje i poučne priče od korisnika Doma za smeštaj i negu penzionera i drugih starih lica “Senior Plus”.    

 Prepoznali smo potrebu nasih sugradjana da imaju miran i bezbrizan odmor

Prepoznali smo potrebu nasih sugradjana da imaju miran i bezbrizan odmor. Na Sajmu turizma smo predstavili primarni cilj Ustanove socijalne zaštite „SENIOR PLUS“ , a to je briga o Vašim najmilijima. Kroz decenijsko iskustvo smo spoznali potrebe i želje naših najstarijih sugradjana i njihovih porodica, a to je da nastave sa svojim društvenim životom, da nemaju osećaj izolovanosti i isključenosti iz društva u poznijim godinama, što im mi kao Ustanova omogućavamo u potpunosti. Kako se bliži vreme godišnjih odmora, a Vi biste da otputujete bez brige da li su Vaši stariji ukućani bezbedni i zbrinuti, tu smo mi da Vam pomognemo. U našim objektima koji se nalaze na tri lokacije, Lipovački put broj 13, Barajevo – Beograd, Darinke Jevrić broj 40, Višnjička banja – Beograd i Vojvode Vlahovića broj 3v Voždovac – Beograd, postoji mogućnost smeštaja korisnika na kraći vremenski period, uz dvaesetčetvoročasovnu medicinsku negu, sa stručnim timom koji sačinjavaju lekari opšte prakse, socijalni radnik, medicinske sestre – teničari, negovateljice i fizioterapeut. Planirajte Vaš godišnji odmor i budite uvereni da će jednako uživati i Vaši najmiliji u našem društvu i programskim aktivnostima koje smo za njih pripremili.  
Senior Plus 1

Nalazi se u blizini Lipovačke šume, 13km od Beograda. Povezan je gradskom linijom 534 koja polazi sa početne stanice.

Senior Plus 2

Dom SENIOR PLUS 2 se nalazi u prijatnom ambijentu naselja Višnjička Banja, u blizini obale reke Dunav, na adresi Darinke Jevrić 40.

Senior Plus 3

Nalazi se na adresi Vojvode Vlahović 3v, na mestu gde je moguće smestiti one kojima je ovaj dom odgovarajući zbog blizine posete svojih najbližih.
Važne informacije

Pročitajte važne informacije i uslove za prijem

Savetovalište

Savetovalište u okviru doma dostupno je svim korisnicima

Zaposlenje

Ukoliko želite da postanete deo našeg tima

Društvena odgovornost

Učešće u humanitarnim akcijama - pomoć prihvatilištu